سرور مجازي يا کامپيوتر هميشه آنلاين چيست؟
سرور مجازي (Virtual Private Server) يا VPS، ماشين مجازي يا مجازيساز ميباشد. سرور مجازي امکان دسترسي root و نصب نرمافزارهاي سيستمي را فراهم ميکند. با استفاده از فن آوري مانند Xen ، vmware ESXI يا Virtuozzo و با بهره گيري از سخت افزارهاي قدرتمند و پيشرفته، يک سرور فيزيکي به چندين VPS با امکانات يکسان يا متفاوت تقسيم مي شود. گاهي از سرور مجازي به عنوان VDS يا همان Virtual Dedicated Server نيز نام مي برند.
سرور مجازي همانند يک کامپيوتر و رايانهاي است که هميشه روشن است و به اينترنت دسترسي دارد. ميتوان به نوعي اسم آن را کامپيوتر هميشه آنلاين گذاشت!
هر سرور مجازي بنا بر تنظيمات و يا کانفيگ اوليه، سهم خاصي از منابع سرور از قبيل پردازنده (CPU)، حافظه اصلي (Ram)، فضاي ديسک سخت (HDD)، پهناي باند و … را به صورت اختصاصي و تضمين شده در اختيار مي گيرد.
به عنوان مثال يک سرور مجازي مي تواند يک گيگابايت از 64 گيگابايت حافظه اصلي سرور(RAM) را بصورت اختصاصي به همراه 40 گيگابايت فضاي ذخيره سازي و 400 گيگابايت پهناي باند ماهيانه را در اختيار داشته باشد. اين بدين معناست که صرف نظر از ميزان مصرف ساير سرورهاي مجازي موجود برروي سرور فيزيکي، سرور مجازي مورد مثال ما تحت هر شرايطي به يک گيگابايت از حافظه اصلي سرور و بقيه منابع اختصاص داده شده، دسترسي خواهد داشت.
سرور مجازي چه کاربردهايي دارد؟
سرور مجازي کاربردهاي بسياري دارد و از آن مي توان استفاده هاي زيادي کرد. در زير به تعدادي از آنها اشاره شده است:
انواع سرور مجازي
سرورهاي مجازي معمولا بر اساس سيستم عامل، مدل مجازي سازي و همچنين تکنولوژي آن دسته بندي مي شود. در زير به انواع دسته بندي هاي سرور مجازي اشاره مي شود:
از کجا سرور مجازي بخريم؟
براي خريد سرور مجازي، ميتوانيد از شرکت هاي فعال در اين زمينه که ليست آنها در زير آمده است استفاده کنيد:
درباره این سایت